Makaron z bobem, pomidorami i kiełbasą

dsc_6187i

Prosty, kolorowy, smaczny i szybki obiad.

Składniki na 2 porcje:

  • 150 g makaronu razowego,
  • 200 g bobu,
  • 1 laska chudej drobiowej kiełbasy,
  • 2 garści pomidorków koktajlowych,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka oleju,
  • natka pietruszki,
  • pieprz

Makaron ugotuj al dente. Bób ugotuj do miękkości. Wykorzystując mrożony skrócisz czas gotowania do niecałych 10 minut. Jeśli przed gotowaniem natniesz łupkę to pod wpływem wody i wysokiej temperatury sama zejdzie. Dzięki temu później nie trzeba obierać bobu. Kiełbasę pokrój na ćwiartki. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Na oleju podsmaż cebulę, a gdy zrobi się szklista dodaj kiełbasę. Do garnka dodaj umyte pomidorki koktajlowe i bób. podgrzewaj mieszając co jakiś czas. Wystarczy, że pomidory zrobią się ciepłe. Wtedy dodaj makaron oraz przyprawy i wszystko dokładnie wymieszaj.

dsc_6187i dsc_6192i dsc_6198i

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s