Zapiekana kasza jaglana z warzywami

DSC_5367i

Bardzo prosty, a zarazem efektowny przepis na wyjątkową kolację.

Składniki na 2 foremki:

  • 3 płaskie łyżki kaszy jaglanej,
  • 2 łyżki sera twarogowego,
  • 1 łyżka mleka lub śmietany,
  • 1 jajko
  • pomidor,
  • dymka,
  • pieczarki,
  • oregano
  • pieprz
  • sól

DSC_5286i

Kaszę ugotować na gęsto. W tym czasie wymieszać ser z mlekiem i jajkiem. Dodać pokrojoną dymkę i pomidora. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni bez dodatku tłuszczu.

DSC_5291i

Ugotowaną kaszę rozgnieść przy pomocy tłuczka lub zblendować. Kokilki delikatnie posmarować olejem i wyłożyć dno i ścianki kaszą. Aby łatwiej formować kaszę warto lekko zwilżyć dłonie.

DSC_5299i DSC_5303i

Masę serową połączyć z pieczarkami, a następnie nałożyć do kokilek z kaszą. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. Celsjusza przez około 20 minut.

DSC_5309i

 

DSC_5329i

Smacznego!

DSC_5362iDSC_5351i

 

Kasza z warzywami doskonale sprawi się jako kolacja lub II śniadanie do pracy.

DSC_5367i

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s