Jajecznica z serkiem wiejskim

 

DSC_5096i

Kolejny raz sprawdza się, że najlepsze przepisy powstają na szybko i z „przymusu”. Serek z kończącą się datą przydatności do spożycia może być całkiem niezłą inspiracją.

Składniki:

  • 250g serka wiejskiego,
  • 2 – 3 jajka
  • 1/4 papryki,
  • 1/2 pomidora lub 1 mały,
  • dymka,
  • pieprz,
  • zioła prowansalskie,

Jajka wymieszać dokładnie z papryką, pomidorem i przyprawami. Następnie dodać serek i ponownie wymieszać. Aby całość nie była zbyt płynna można odlać serwatkę.

Smażyć na teflonowej patelni cały czas mieszając. Jajka powinny się ściąć, a ziarenka serka lekko rozpuścić.

Gotową jajecznicę z serkiem wiejskim posypać drobno pokrojoną dymką. Smacznego!

DSC_5096iPolecam na kolację, szczególnie po treningu. Na śniadanie smakuje równie wybornie.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s