Pasta z ziemniaka i marchewki

DSC_3624i

Pomysłowość i kreatywność ludzi jest zadziwiająca. Weganie nazywają tą pastę serem z ziemniaka. Jest banalnie prosta w przygotowaniu. Ma wiele zastosowań i pasuje do wielu dań. Można ją nawet mrozić i wykorzystać w późniejszym czasie.

 

Składniki:

  • 1 duży ziemniak lub 2 średnie,
  • 2 marchewki,
  • 1-2 łyżki sosu sojowego,
  • opcjonalnie płatki drożdżowe.

Ziemniaki i marchewki umyć, obrać i ugotować.

 

DSC_3559i

Następnie całość zblendować dodając stopniowo sos sojowy.

DSC_3571i

Konsystencja zależy od Was. Gęsta pasta będzie idealnym dodatkiem do kanapek, placuszków, zapiekanek i naleśników. Dodając pół szklanki wody całość będzie bardziej sosem, który świetnie skomponuje się z pokrojonymi warzywami i makaronami.

DSC_3639i DSC_3626i

Ciepłą pastę można przełożyć do słoiczka i zamknąć. Po wystygnięciu przechowywać w lodówce.DSC_3624i DSC_3617i

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s